Meteen naar de inhoud
Home » Sporten » Simpele tips om fit en gezond te blijven

Simpele tips om fit en gezond te blijven

Simpele tips om fit en gezond te blijven

Fit worden is geen gemakkelijke taak. Het kan weken of zelfs maanden van zware training zijn en aandacht besteden aan wat je eet is hierbij ook belangrijk. Fit blijven kan nog moeilijker zijn dan fit worden. Het is heel gebruikelijk om te zien dat mensen hun fitnessdoelen bereiken en vervolgens snel van hun nieuwe gezonde levensstijl afwijken, waarbij ze al die vooruitgang omkeren waar ze zo hard voor hebben gewerkt.

Hoewel fit blijven moeilijk kan zijn, zijn er kleine dingen die je kan doen om het proces gemakkelijker te maken. Probeer enkele van deze simpele tips om fit en gezond te blijven en met weinig moeite je conditie te behouden!

Eten

Koolhydraten vermijden

Koolhydraatarme diëten zijn zeer populair voor gewichtsverlies. Dit is omwille van een ​​goede reden. Studies hebben aangetoond dat een koolhydraatarm dieet een geweldige manier is om af te vallen. Het kan ook een goede strategie zijn als je je zorgen maakt om weer aan te komen. In dit geval kan je enkele dagen per week koolhydraatarm eten om op je gewicht te blijven.

Vasten

Vasten is de beperking van voedsel te eten gedurende een bepaalde periode. Vasten kan een geweldige manier zijn om je vetverbranding te verhogen en slank te blijven! Probeer intermitterend vasten door het ontbijt over te slaan en de lunch te eten als je eerste maaltijd.

Eet desserts met lagere calorieën

Iedereen wil genieten van het dessert, maar als je fit probeert te blijven, kunnen sommige van deze calorierijke voedingswaren een probleem zijn. Kijk online voor caloriearme desserts, zodat je zonder een schuldgevoel kan genieten van wat je eet.

Drinken

Activiteiten

Ga wandelen

Overdag een pauze nemen om een ​​korte wandeling te maken, kan een geweldige manier zijn om wat extra calorieën te verbranden. Dit is vooral belangrijk als je een bureau job hebt!

Doe een sport waar je van houdt

Als je stopt met actief zijn, is het moeilijk om fit te blijven. Misschien wil je niet een paar uur op een loopband rennen, maar het kiezen van een sport waar je van houdt zoals basketbal of schaatsen kan een geweldige manier zijn om actief te blijven terwijl je een activiteit doet waar je van houdt.

Probeer HIIT Cardio

HIIT of intervaltraining met hoge intensiteit kan een geweldige manier zijn om een ​​hoop calorieën te verbranden zonder een hoop tijd in de sportschool te hoeven steken. Studies hebben zelfs aangetoond dat HIIT cardio je in de loop van de dag meer calorieën kan laten verbranden.

Splits je oefeningen op

Als je uitgeput bent tijdens het sporten, probeer je oefeningen dan ‘s morgens en ‘s avonds op te splitsen. Hierdoor kan je per sessie minder tijd in de sportschool doorbrengen.

Gebruik een staand bureau

Als je de hele dag zit aan een bureau, kan het moeilijk zijn om in een goede conditie te blijven. Als je kantoor dit toestaat, probeer dan een staand bureau te gebruiken. Het zal je misschien verbazen hoeveel dit je algehele gezondheid ten goede kan komen door gewoon je benen en de spieren ervan te gebruiken waarmee je fit kan blijven.

Schakel over naar een ketogeen dieet

Van het ketogene dieet is aangetoond dat het de stofwisseling verbetert door meer vetverbranding mogelijk te maken. Met dit dieet kan je spek eten en fit blijven!

Neem de trap

Dit is een kleine verandering die een groot verschil kan maken. Probeer een paar keer per dag de trap te nemen in plaats van de lift. Het duurt slechts een paar extra minuten en het kan een grote rol spelen om je fit te houden.

Drink water voor je maaltijd

Als je van een dieet komt, is de honger vaak veel hoger dan voordien. Dit kan leiden tot overeten, waardoor het nog moeilijker wordt om je conditie te behouden. Probeer voor je maaltijd een groot glas water te drinken om je een voller gevoel te geven en om te voorkomen dat je te veel eet.

Eet een eiwitrijk ontbijt

Studies hebben aangetoond dat mensen die een eiwitrijk en vetrijk ontbijt eten, overdag meer vet verbranden dan degenen die koolhydraten consumeren. Reik naar wat eieren in plaats van die cornflakes!

Eet meer vezels

Vezels kunnen een andere geweldige manier zijn om je voller te voelen en om te voorkomen dat je te veel eet. Een van de beste manieren om vezels te krijgen is door groenten of vezelsupplementen te eten, zoals Quest repen.

Zorg voor een goede nachtrust

Dit is een vaak over het hoofd gezien aspect van gezondheid en fitness. Als je geen goede nachtrust krijgt, kan dit je metabolisme verwoesten, waardoor het veel gemakkelijker wordt om aan te komen.

Gebruik een stappenteller

Het gebruik van een stappenteller kan een geweldige manier zijn om te zien hoe actief je bent. Bepaal je stapdoel en houd je hier elke dag aan om je conditie te behouden.

Een 20 minuten durende activiteit

Het leven kan druk zijn, waardoor het moeilijker wordt om in vorm te blijven. Als je elke dag tijd vrijmaakt om actief te zijn, zelfs voor slechts 20 minuten, zal je merken dat fit blijven zoveel gemakkelijker is.

Gebruik een zitbal

Met behulp van een zitbal kan je overdag aan je lichaam werken terwijl je aan je bureau werkt. Op deze manier kan je je buikspieren trainen en toch je werk gedaan krijgen.

Neem telefoontjes aan tijdens een wandeling

Als je werk veel zakelijke oproepen met zich meebrengt, probeer dan om je zakelijke oproepen te doen tijdens een wandeling. Een vergadergesprek van dertig minuten kan een wandeling van 30 minuten worden en dat kan je helpen om in vorm te blijven!

Eet geen koolhydraten en vet op hetzelfde ogenblik

Plan je maaltijden in zodat je niet te veel koolhydraten en vet tegelijkertijd eet. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit kan leiden tot vetopslag, wat niet bevorderlijk is om fit te blijven.

Cafeïne drinken

Cafeïne kan een geweldige manier zijn om je niet alleen meer energie te geven, maar ook een paar calorieën te verbranden. Als je merkt dat je lusteloos wordt en enkel wilt zitten, drink dan wat koffie om wakker te worden en om te beginnen met bewegen!

Een gezonde levensstijl krijgen en houden

Je hebt zo hard gewerkt om fit te worden. Fit blijven zou daarom ook niet moeilijk mogen zijn. Natuurlijk, als je teruggaat naar een leven vol junkfood en je geen oefeningen doet, werken deze tips niet voor jou.

Als je echter nog steeds probeert om die gezonde levensstijl te leiden, kunnen deze tips net iets zijn om het je veel gemakkelijker te maken om fit te blijven!

Meer lezen op voeding-expert.nl?

Volgende artikels kunnen je misschien interesseren: