Ga naar de inhoud
Home » Afvallen » Wat zijn de beste digitale personenweegschalen? [2024]

Wat zijn de beste digitale personenweegschalen? [2024]

Wat zijn de beste digitale personenweegschalen?

Wat zijn de beste digitale personenweegschalen? Op bol.com vind je liefst 673 verschillende toestellen. De goedkoopste kost 14 euro, de duurste liefst 527 euro! We scheiden voor jou het kaf van het koren en selecteren de beste koop met een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Opvallend is dat de beste uit onze testen vooral alternatieve, minder bekende merken zijn. De bekendste merken zoals Brabantia en Tefal kunnen qua functionaliteiten en qua prijs niet aan hen tippen.

Wat wil je meten?

De eerste vraag die je je moet stellen is wat je precies wil meten of wegen met je digitale personenweegschaal. De meeste courante zaken zijn:

  • lichaamsgewicht uiteraard;
  • vetpercentage
  • bot- en spiermasse,
  • vochtgehalte
  • en BMI.

De digitale weegschaal meet dit met behulp van een impedantiemeter. Deze meter stuur een (onschuldig) elektronisch signaal door je lichaam en op basis van de weerstand (“impedantie“) die hij ondervindt van vet, bot, enzovoort kan hij metingen doen. De metingen zijn niet 100% accuraat, maar geven toch een grotendeels correcte indicatie.

De gegevens die de weegschaal meet worden via wifi of bluetooth doorgestuurd naar je mobiele telefoon en opgeslagen. Op deze manier kun je je gegevens bijhouden en zien evolueren.

In deze review houden we geen rekening met personenweegschalen die enkel het gewicht meten, zoals bijvoorbeeld de Medisana PS 402 (14 euro). Deze zijn uiteraard een stuk goedkoper.

Onze top 5 beste digitale personenweegschalen

Nummer 1: Silvergear personenweegschaal

De beste digitale personenweegschaal is volgens ons de beste op vlak van prijs – kwaliteit.

Waarom vinden wij deze weegschaal zo goed?

  • De prijs is zeer redelijk, met name 24 euro.
  • Ze oogt mooi qua design en is te krijgen in vier verschillende kleuren. Wij hebben de paarse.
  • De weegschaal meet maar liefst 14 verschillende lichaamsgegevens. Je lichaamsleeftijd vinden wij – naast de courante – het leukste.
  • Duidelijke en eenvoudige app. De weegschaal verbindt zonder probleem met je smartphone.
  • Je krijgt een duidelijk zicht op je historiek.

Bij zwangerschap mag je dit toestel niet gebruiken.

silvergear digitale weegschaal
De Silvergear weegschaal personenweegschaal digitaal is de populairste weegschaal van Nederland! Deze slimme weegschaal met lichaamsanalyse is de ideale smart scale in het aanbod van weegschalen. De vetpercentage meter en de in totaal 14 lichaamsanalyse metingen, worden opgeslagen in de gratis app.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€23,99)

Nummer 2: Fitage weegschaal

Een goede nummer 2 is de Fitage weegschaal. Deze heeft ook al functies die wij verwachten en ook de prijs ligt in lijn met die van onze nummer 1. Wij vinden echter het design net iets minder mooi en het is 1 euro duurder. Dat heet nipt de duimen leggen 😏.

FITAGE Weegschaal Personenweegschaal Digitaal
Meet: BMI, Botmassa, Buikvet, Caloriebehoeften in rust (BMR), Gewicht, Spiermassa, Vetpercentage, Visceraal vet Smart Memoryfunctie 999 personen Bodem met antislip

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,95)

Nummer 3: Vonia weegschaal

De nummer 3 is de goedkoopste weegschaal die toch al meetfuncties aanbiedt die we verwachten. De weegschaal meet gewicht, BMR, botmassa, BMI, spiermassa, visceraal, proteïne, lichaamswater, onderhuidse vet, vetpercentage, LBM, lichaamsleeftijd en het percentage spieren/ botten. Voor 18 euro krijg je waar voor je geld.

Vonia weegschaal
Met de Vonia slimme weegschaal zorg je voor een uitgebreide lichaamsanalyse en weet je veel meer dan alleen je gewicht en vetpercentage! Zo houdt deze slimme weegschaal uitgebreid jouw vooruitgangen bij, of jouw doel nu afvallen, spiermassa opbouwen of de algemene gezondheid verbeteren is. De smart weegschaal heeft een stijlvol ontwerp, kan verbinding maken met Wifi en bluetooth en komt met een handige app waarin alle gegevens duidelijk afleesbaar zijn.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,95)

Nummer 4: Sacoma Slimme Weegschaal

Mooie strakke, zwarte digitale weegschaal. Is met zijn 30 euro iets duurder dan de andere weegschalen hierboven. Biedt alle functies aan die we willen, de app is duidelijk, batterijduur zou langer zijn… Voor wie het (iets) meer mag kosten.

Sacoma slimme weegschaal
Met deze multifunctionele weegschaal breng jij jouw lichaam en gezondheid volledig in kaart en bereik je eindelijk jouw droomresultaat. Met nauwkeurige metingen van vetpercentage, vochtgehalte én spiermassa neem jij de controle weer terug over jouw lichaam.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,95)

Nummer 5: Robi S6

De duurste in onze top 5, maar ook de beste. We lazen deze review erover: “Het is een mooie weegschaal en heel accuraat. Het enige wat mij tegenvalt is het getal wat hij aangeeft in kg ; )”. Voor meer dan 32 euro is dit het betere toestel: de metingen gebeuren bijvoorbeeld door 4D scanning, wat de nauwkeurigheid van de resultaten ten goede komt. Duidelijke app en strakke display, niets op aan te merken.

Robi S6 Personenweegschaal met Lichaamsanalyse
Meet: BMI, Botmassa, Buikvet, Caloriebehoeften in activatie (AMR), Caloriebehoeften in rust (BMR), Gewicht, Spiermassa, Vetpercentage, Visceraal vet, Vochtgehalte Smart Memoryfunctie 24 personen Bodem met antislip

Verkrijgbaar bij

bol.com (€32,25)