Meteen naar de inhoud
Home » Afvallen » Snel Afvallen (+Tips) » Slank en fit in twee maanden; het kan!

Slank en fit in twee maanden; het kan!

Slank en fit in twee maanden

Slank en fit in twee maanden? Dat klinkt toch te mooi om waar te zijn! Toch is het mogelijk om binnen twee maanden behoorlijk af te vallen en je doelen te behalen. Hoe je dit kunt aanpakken, lees je in dit artikel.

Bedenk dus snel het doel wat je wil bereiken en ga vandaag nog aan de slag met afvallen. Over twee maanden ben je dan slanker en fitter dan ooit tevoren!

Hoe word je slank en fit in twee maanden?

Het is een goed idee om vooraf te bedenken hoeveel je wil gaan afvallen in twee maanden. Maak het jezelf niet te gemakkelijk, maar zorg er wel voor dat je een realistisch doel voor ogen houdt.

Twintig kilo in twee maanden is bijvoorbeeld niet realistisch, dus daar moet je niet naar streven. Te snel afvallen is trouwens ook geen goed idee, omdat je lichaam dan niet alleen vet, maar ook spiermassa gaat verbranden.

Door te snel af te vallen saboteer je eigenlijk zelfs het afvalproces op de lange termijn, want met minder spierkracht kun je minder goed bewegen. Kies dus voor een realistisch doel en word slank en fit in twee maanden!

Minder eten

Eigenlijk is het heel logisch: als je minder calorieën eet dan je verbrandt, dan val je af. Een simpel rekensommetje dat helemaal waar is. Om flink af te vallen in twee maanden moet je dus minder calorieën eten, dan je gewend was.

Slank en fit in twee maanden

Slank en fit in twee maanden met gezonder eten

Kleinere porties

Je kunt minder eten door kleinere porties op te scheppen, dit gaat gemakkelijker als je daarbij kiest voor een kleiner bord dan je in het verleden gewend was. Uit onderzoek is gebleken dat jouw hersens dan nog steeds registreren dat je een vol bord hebt leeg gegeten, maar feitelijk eet je dus aanzienlijk minder.

Calorieën tellen

Je kunt ook de calorieën gaan tellen van alles wat je eet. Er zijn handige apps op de markt die je daarbij kunnen helpen. Zo weet je precies hoeveel calorieën je per dag binnen krijgt en kun je ervoor zorgen dat je niet teveel eet. Het tellen van calorieën maakt je ook bewuster van alles wat je op een dag naar binnen werkt, zo zie je waar het eventueel misgaat.

Een plan maken

Je kunt daarnaast vooraf een plan maken van wat je die dag gaat eten en drinken en hoeveel calorieën daarbij horen. Als je je aan dit vooraf opgestelde plan houdt, dan weet je zeker dat je niets teveel neemt. Het hebben van een plan is ook gemakkelijk als je boodschappen gaat doen. Je weet precies wat je in huis moet halen en koopt dus niets extra’s dat je in de verleiding zou kunnen brengen om te veel te eten.

Slank en fit in twee maanden; checklist

Afslanken in twee maanden met een checklist

Gezonde voeding

Fit en slank worden in twee maanden lukt niet met ongezonde voeding. Als je je lichaam vergelijkt met een motor, dan weet je waarom. Een motor werkt alleen maar op de juiste brandstof, dus je lichaam ook. Met een gezond voedingspatroon kies je voor de juiste brandstof voor je lichaam.

Wat gezonde en minder gezonde voeding is, daar zijn de meningen nogal eens over verdeeld. Als je kiest voor zoveel mogelijk onbewerkte voedingsmiddelen en voldoende groente en fruit tot je neemt ben je in elk geval goed bezig. Gebruik je gezonde verstand bij het maken van de keuze voor gezonde voeding, informeer jezelf en kies uiteindelijk waar jij je goed bij voelt.

Slank en fit in twee maanden? Bewegen, bewegen, bewegen!

Als je wil afvallen, dan moet je naast minder en gezonder eten ook veel bewegen. Als je in twee maanden tijd veel wil afvallen, dan is het nog belangrijker om daarbij veel te bewegen. Dit zorgt ervoor dat je lijf en je spieren aan het werk worden gezet en je vet gaat verbranden. Bovendien raak je van bewegen stukken fitter!

Als je slank en fit wil worden in twee maanden, zit er dus niets anders op dan te beginnen met bewegen en nog meer te bewegen en nog meer te bewegen. Je hoeft echt niet meteen een duur sportschoolabonnement af te sluiten hoor, je kunt ook meer beweging toevoegen aan je leven met alledaagse dingen, zoals lopen, fietsen en huishoudelijke klusjes.

Beweging zit in alledaagse dingen

Als je meer beweging wil toevoegen aan je dagelijks leven, om daardoor snel af te vallen en fitter te worden, dan vind je hier een aantal suggesties:

  • Loop eens een rondje buiten, bijvoorbeeld als je klaar bent met lunchen op je werk;
  • Pak vaker de fiets of ga te voet in plaats van met de auto;
  • Ga lekker een keertje zwemmen;
  • Zet je favoriete muziek op en dans;
  • Ga gezellig een middagje shoppen;
  • Maak je huis eens grondig schoon.

Toch naar de sportschool

Als je in twee maanden slank en fit wil worden, dan kun je ervoor kiezen om naar de sportschool te gaan om het proces te bespoedigen. Je bereikt dan het grootste succes door verschillende beweegpatronen af te wisselen. In de sportschool is dat gemakkelijk te realiseren door naast cardio ook krachttraining te doen.

Slaap je slank

Als je in twee maanden zoveel mogelijk wil afvallen dan helpt het om goed te slapen, slaap je slank dus. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar het klopt wel. Als je uitgerust bent voel je je fitter en ben je overdag minder geneigd om te eten uit vermoeidheid.

Je bent daarnaast uitgerust genoeg om de juiste keuzes te maken voor wat betreft voeding en fit genoeg om veel te bewegen, waardoor je het proces van slanker en fitter worden kunt versnellen.

Daar komt nog bij dat je tijdens je slaap ook gewoon calorieën verbrandt, omdat je metabolisme door het vele bewegen is verhoogd en je daar tijdens het slapen van profiteert. Je lichaam gaat dus gewoon door met afvallen, terwijl je lekker ligt te slapen.

Let erop dat je kort voordat je naar bed gaat niet te veel naar beeldschermen kijkt, want dat zorgt ervoor dat je minder snel in slaap valt. Ook kort voor het slapen fanatiek bewegen is onverstandig als je snel in slaap wil vallen, net als eten en drinken.

Aan de slag

Door minder en gezonder te eten, zoveel mogelijk te bewegen en goed te slapen kun je in twee maanden veel afvallen en stukken fitter worden. Bedenk dus snel wat het doel is dat je wil bereiken en ga aan de slag, veel succes!

Meer lezen?

Je kunt volgende artikels lezen op voeding.expert: