Slank en fit in twee maanden; het kan!

Slank en fit in twee maanden

Slank en fit in twee maanden? Dat klinkt toch te mooi om waar te zijn! Toch is het mogelijk om binnen twee maanden behoorlijk af te vallen en je doelen te behalen. Hoe je dit kunt aanpakken, lees je in dit artikel.

Bedenk dus snel het doel wat je wil bereiken en ga vandaag nog aan de slag met afvallen. Over twee maanden ben je dan slanker en fitter dan ooit tevoren!

Hoe word je slank en fit in twee maanden?

Het is een goed idee om vooraf te bedenken hoeveel je wil gaan afvallen in twee maanden. Maak het jezelf niet te gemakkelijk, maar zorg er wel voor dat je een realistisch doel voor ogen houdt.

Twintig kilo in twee maanden is bijvoorbeeld niet realistisch, dus daar moet je niet naar streven. Te snel afvallen is trouwens ook geen goed idee, omdat je lichaam dan niet alleen vet, maar ook spiermassa gaat verbranden.

Door te snel af te vallen saboteer je eigenlijk zelfs het afvalproces op de lange termijn, want met minder spierkracht kun je minder goed bewegen. Kies dus voor een realistisch doel en word slank en fit in twee maanden!

Minder eten

Eigenlijk is het heel logisch: als je minder calorieën eet dan je verbrandt, dan val je af. Een simpel rekensommetje dat helemaal waar is. Om flink af te vallen in twee maanden moet je dus minder calorieën eten, dan je gewend was.

Slank en fit in twee maanden
Slank en fit in twee maanden met gezonder eten

Kleinere porties

Je kunt minder eten door kleinere porties op te scheppen, dit gaat gemakkelijker als je daarbij kiest voor een kleiner bord dan je in het verleden gewend was. Uit onderzoek is gebleken dat jouw hersens dan nog steeds registreren dat je een vol bord hebt leeg gegeten, maar feitelijk eet je dus aanzienlijk minder.

Calorieën tellen

Je kunt ook de calorieën gaan tellen van alles wat je eet. Er zijn handige apps op de markt die je daarbij kunnen helpen. Zo weet je precies hoeveel calorieën je per dag binnen krijgt en kun je ervoor zorgen dat je niet teveel eet. Het tellen van calorieën maakt je ook bewuster van alles wat je op een dag naar binnen werkt, zo zie je waar het eventueel misgaat.

Een plan maken

Je kunt daarnaast vooraf een plan maken van wat je die dag gaat eten en drinken en hoeveel calorieën daarbij horen. Als je je aan dit vooraf opgestelde plan houdt, dan weet je zeker dat je niets teveel neemt. Het hebben van een plan is ook gemakkelijk als je boodschappen gaat doen. Je weet precies wat je in huis moet halen en koopt dus niets extra’s dat je in de verleiding zou kunnen brengen om te veel te eten.

Slank en fit in twee maanden; checklist
Afslanken in twee maanden met een checklist

Gezonde voeding

Fit en slank worden in twee maanden lukt niet met ongezonde voeding. Als je je lichaam vergelijkt met een motor, dan weet je waaro