Meteen naar de inhoud
Home » Afvallen » Snel Afvallen (+Tips) » Afvallen in drie maanden voor een gezonder en mooier lijf

Afvallen in drie maanden voor een gezonder en mooier lijf

Afvallen in drie maanden

Kun je afvallen in drie maanden? Wij bespreken het in dit artikel. Wil je graag afvallen? Minder wegen? Gewicht verliezen en er beter uitzien? Of heb je besloten om gezonder te gaan leven en daarom verlicht te verliezen? Natuurlijk is afvallen goed, gezond en een slimme keuze. Nog slimmer is het om jouw verwachtingen niet te focussen op de komende week, maar jezelf op een langere horizon te richten.

Hoewel de keuze voor een jaar verleidelijk is, blijkt dit in de praktijk vaak te lang. Het is verstandiger om een kortere termijn te kiezen. Stel jezelf afvallen in drie maanden als doel. Deze periode is dichtbij genoeg om je volop op te focussen en tegelijk niet te lang om jouw doel uit het oog te verliezen. Afvallen in drie maanden is zeer succesvol gebleken. Aan het begin stimuleer je jezelf door verder te kijken als de kilo’s er in de eerste week niet direct afvliegen. Aan de andere kant kun je in die periode wel een significant aantal kilo’s verliezen. Zo beloon je jezelf na hard werk met een goed gevoel.

Afvallen in drie maanden, hoe zie je jezelf?

Wat als je over drie maanden vijf kilo, tien kilo of misschien wel vijftien kilo bent afgevallen? Het is natuurlijk heerlijk om dan in de spiegel te kijken. Hoe zal je lichaam eruit zien? Welke kledingmaat heb je dan? Hoe voel je jezelf? Ben je jezelf nog wel of is je leven compleet veranderd? Wat zullen andere zeggen? Fluiten mannen je opeens na of bekijken vrouwen je van top tot teen?

Het is goed om je doel voor ogen te houden. Er kunnen meerdere redenen zijn om gewicht te verliezen. Afvallen in drie maanden kan voortkomen uit een diep verlangen van binnen. Ook kun je gaan afvallen, omdat je huisarts of dokter dit heeft geadviseerd. Je gezondheid is het grootste goed wat je hebt. Wanneer je gezond bent heb je duizend dromen en wensen. Wanneer je echter ziek bent heb je nog meer dromen en maar één wens: Gezond worden.

Ronde man bij de dokter

Het geheim van snel en gemakkelijk gewicht verliezen?

Er zijn vandaag de dag volop verschillende manieren om gewicht te verliezen. Je kunt meer gaan bewegen, minder gaan eten of kiezen voor een speciaal dieet. Een dieet om minder te gaan wegen en om jezelf vitaler te voelen. Het is belangrijk om voor een dieet te kiezen dat zorgt voor resultaat. Het is ook belangrijk om te kiezen voor een dieet dat je energiepeil op balans houdt. Hoe vaak volg je niet een dieet om vervolgens jezelf moe en futloos te voelen?

Gezonde voeding

Wil je afvallen in drie maanden? Dan is het belangrijk om voor de juiste voeding te kiezen. Laat al het junkfood en suikers links liggen. Het kan moeilijk zijn, maar het is belangrijk. Zorg dat je voldoende vitaminen en mineralen krijgt en voor een uitgebalanceerde maaltijd. Het is natuurlijk ook goed om te kiezen voor vetverbrandende voedingsstoffen. Het is mogelijk om met het juiste dieet al gewicht te verliezen. Niet voor niets zijn de eiwitrijke en koolhydraat-arme recepten zo populair onder mensen welke gewicht willen verliezen.

Gezond eten en sporten!

Naast gezonde voeding is volop bewegen natuurlijk ook van belang. Kies ervoor om meer te bewegen. Laat de auto staan of parkeer hem eens wat verder van je werk. Beweeg meer. Kies voor de trap in plaats van voor de lift. Het klinkt zo simpel en eenvoudig maar moet wel gebeuren! Het is belangrijk om jezelf in beweging te krijgen en te houden.

Natuurlijk kun je ook naar een sportschool gaan, meer gaan wandelen, hardlopen of joggen. Ook kun je gaan fietsen of zwemmen. Het is essentieel voor je lichaam en ook voor de geest om te gaan bewegen. Het zal naast gewichtsverlies ook zorgen voor een extra motivatie. Je zal gezonder blijven eten, omdat je natuurlijk de resultaten van jouw sportieve inspanningen niet wilt verliezen.

De perfecte wereld!

Het klinkt alsof we in de perfecte wereld zijn. Iedereen gaat opeens gezond eten en sporten. De praktijk is natuurlijk vaak anders. We hebben allemaal te maken met emoties, vervelende dagen en momenten waarop we niet willen sporten. Het is daarom van groot belang om onszelf niet voor de gek te houden. Weet, dat je een keer een slippertje kunt maken. Misschien koop je een keer een dikke hamburger met friet, pizza of heb je zin in ijs of een groot glas cola. Laat het toe, maar maak er geen gewoonte van. Het is niet erg om af en toe een break-day te hebben waarop je mag zondigen.

Door afslanken in drie maanden als doel te stellen kan je jezelf zo’n off-day ook veroorloven. Door je gewoontes te veranderen is het namelijk mogelijk om op de lange termijn (drie maanden en meer) volop resultaat te boeken in de strijd tegen de kilootjes. Het zullen dan ook kilootjes zijn welke eraf blijven.

Een extra boost

We hebben vaak al jaren minder gezond geleefd. Ons hele lichaam is al helemaal gewend aan alle slechte gewoonten. Het is een proces wat zich vaak over meerdere jaren heeft ontwikkeld. Als je jezelf dat realiseert lijkt afvallen in drie maanden ineens minder lang. Voel je dat het tijd is om een nieuwe start te maken?

Om de start extra kracht bij te zetten is het slim om te kiezen voor een gezonde detox. Laat je lijf zich helemaal ontdoen van alle giftige stoffen en slechte (eet)gewoontes die je hebt ontwikkeld. Door je lichaam eens helemaal te ontgiften is het mogelijk om met een frisse start te beginnen.

Het helpt vaak als een versterker van het hele proces van gezonder eten en meer bewegen. Je zal zien, dat je van ontgiften ook meer energie krijgt. Je lichaam wordt ontdaan van die vervuilende zaken en kan optimaler aan het werk gaan.

Afvallen in drie maanden begint met de eerste dag. Begin gewoon vandaag. Gooi al het ongezonde eten weg, geef het aan de buren of schenk het aan de voedselbank. Door het uit je huis te bannen zal je de verleiding beter kunnen weerstaan.

Wees mentaal ook sterk!

Door de combinatie te zoeken van een gezond dieet, meer beweging en een sterke geest heb je de meeste kans om te slagen in je strijd tegen de kilo’s. In ons artikel over mentaal afslanken lees je daar meer over. Ook jij kunt met de juiste wilskracht ervoor zorgen, dat je gewicht gaat verliezen. Je zal gezonder gaan leven, een mooier lichaam krijgen en glimlachen als je jezelf in de spiegel ziet.

Meer lezen op voeding-expert.nl?

Volgende artikels kunnen je misschien interesseren: