Meteen naar de inhoud
Home » Afvallen » Snel Afvallen (+Tips) » 15 tips om snel af te vallen

15 tips om snel af te vallen

15 tips om af te vallen: de natuur

Eigenlijk iedereen heeft het wel moeilijk om gewicht te verliezen en om af te vallen. Zeker gewicht verliezen rondom de buik is een probleem. Het verbranden van het vet op je buik heeft een specifieke aanpak nodig. In dit artikel bespreken we 15 tips om snel af te vallen en leggen we uit waarom deze tips werken. Voor de duidelijkheid: het gaat om bewezen tips en oefeningen om jouw overtollige buikvet te bestrijden. Door deze tips krijg je meer begrip over gewichtsafbraak en zal je ontdekken wat er mogelijk is om af te vallen. Je zal zo sneller gewicht verliezen en weer een mooi lichaam krijgen.

De 15 tips om snel af te vallen zullen we eerst opsommen om ze daarna dieper te bespreken. Het gaat hier om de volgende tips:

 1. Verban koolhydraten uit je dieet;
 2. Groentes houden van je!;
 3. Eet geen fabrieksmatig gemaakt eten;
 4. Eet meer onverzadigde vetten en eiwitten;
 5. Drink volop water iedere dag;
 6. Start met een goed ontbijt om je stofwisseling op gang te brengen;
 7. Kies voor een vast patroon om te eten;
 8. Eet ook op vaste regelmaat snacks en tussendoortjes;
 9. Kies voor een gevarieerd dieet;
 10. Beweeg met de juiste sport op een intensieve manier;
 11. Doe effectieve en leuke buikspieroefeningen;
 12. Verlaag de stress;
 13. Zorg voor een lage bloedsuikerspiegel;
 14. Blijf happy en houd het leuk;
 15. Kies voor een goed schema en planning van je recepten en wat je eet.

Natuurlijk bespreken we deze tips uitgebreider. Hierna geven we per tip aan hoe jij hier praktisch mee om kunt gaan.

De eerste tip: Verminder koolhydraten

Kies voor een koolhydraat-arm dieet. Vooral snelle koolhydraten zoals die in witte rijst, wit brood, witte pasta, frisdranken, ijs en alcohol kun je beter vermijden. Zo help je jouw lichaam om overtollig vet sneller te verbranden.

Tip twee: Groenten

Groenten zijn een bron van vezels en zorgen ervoor dat je sneller een vol gevoel hebt. Eet dus meer groenten zoals spinazie, paksoi, boerenkool, bloemkool, courgette, sla en pompoen. Zo gun je jezelf een voedingsbron vol vezels, eiwitten, vitaminen en water.

15 tips om snel af te vallen

Eet meer groenten en fruit, één van de 15 tips om snel af te vallen

Tip 3: Vermijd fabrieksmatig gemaakt eten

Bij het bereiden van fabrieksmatig eten let de fabrikant niet op zaken als afvallen. Factoren als smaak en de houdbaarheid zijn veel belangrijker. Daar werkt men aan met kleurstoffen en ook conserveringsmiddelen. Het spreekt haast voor zich dat dit minder gezond is dan vers eten. Als je echt blijvend wilt afvallen is de keuze dus makkelijk.

De vierde tip: Eet meer onverzadigde vetten en eiwitten

Eiwitten worden minder snel door het lichaam afgebroken dan koolhydraten en niet in suikers omgezet. Door meer eiwitten te eten bezorg je jezelf een vol gevoel, waardoor je minder snel weer trek krijgt. Bovendien neem je zo veel minder suikers. Aangezien suikers zich ook omzetten naar vetten ben je met vervanging door eiwitten direct preventief bezig om blijvend af te vallen.

Tip vijf: Genoeg water drinken

Het is gebleken dat je sneller afvalt als je iedere dag minimaal twee liter water drinkt. In plaats van water kun je ook groene thee drinken. Door toegevoegde suikers of fruitsuikers tellen shakes en smoothies niet mee als je de twee liter wilt halen.

Tip zes: Een goed ontbijt om de dag te starten

Het is belangrijk om je lichaam ook te laten ontwaken. Als je dit goed doet wordt jouw lichaam wakker en jouw stofwisseling goed opgestart. Een goed ontbijt met volop vezels en eiwitten is daarvoor prima geschikt. je kunt dan bijvoorbeeld de dag beginnen met een gebakken ei met groenten, fruit met noten en havermout of een lekkere (naturel) yoghurt.

De zevende tip: Eet op vaste tijden

Je lichaam gaat zich helemaal afstemmen op de momenten, dat je gaat eten. Het is belangrijk op vaste tijden te eten, zodat je lichaam een stabiele verbranding ontwikkelt en de stofwisseling goed blijft werken. Door dit regelmatige eetpatroon heb je alweer een stap gezet in de strijd tegen overgewicht.

Tip acht: Gezonde snacks

Natuurlijk krijg je wel eens zin in wat lekkers of heb je trek in iets. Door te kiezen voor een gezonde snack is het mogelijk om te snacken zonder er zwaarder van te worden. Gezonde snacks voelen als een beloning. Zo kun je het afvallen makkelijker volhouden en help je het hele proces om gewicht te verliezen.

De negende tip: Variatie

Iedere dag hetzelfde eten is niet leuk en niet gezond. Daarom kun je beter kiezen voor een gevarieerd dieet. Door veelzijdig te eten verras je jezelf iedere keer als je gaat eten, ook als je kiest voor iets dat gezond en lekker is.

Tip tien: Intensief bewegen

Naast gezonde voeding is het ook belangrijk om je lichaam op andere manieren gezond te houden. Doe dit door meer te sporten en te bewegen. Je kunt zo calorieën verbranden en je stofwisseling actief houden. Ook dit ondersteunt het hele proces om af te vallen. Daarnaast merk je dat je je een stuk fitter en gezonder zal voelen als je regelmatig sport.

Tip elf: Leuke en goede buikspieroefeningen

Buikspieroefeningen zorgen voor een sterke buik. Dit helpt om het vel bij het afvallen strak te houden. Bovendien zijn buikspieroefeningen ook een vorm van sport. Met buikspieroefeningen die alle delen van jouw buik meepakken val je dus af en werk je aan jouw uiterlijk. Als dat geen goed gevoel geeft…

Tip twaalf: Minder stress

Stress zorgt voor meer psychische en fysieke spanningen. Het kan vele oorzaken hebben. Bij stress komt ook het hormoon cortison vrij. Dit hormoon zorgt onder meer voor eetbuien. Kortom, stress en cortison zijn niet gunstig. Probeer stress dus zo veel mogelijk te voorkomen of af te breken als voorkomen niet lukt.

Tip dertien: De bloedsuikerspiegel in balans

Grote wisselingen in de bloedsuikerspiegel zorgen ervoor, dat het moeilijk is om af te vallen. Een hoge bloedsuikerspiegel zorgt voor meer dorst en honger. Je kan ook steeds moe zijn. Te weinig bewegen kan een oorzaak zijn. Ook een slechte leefstijl zoals overdag slapen en ’s nachts werken kan een slechte invloed op de bloedsuikerspiegel hebben. Naast het nemen van maatregelen om jouw bloedsuikerspiegel in balans te houden kun je ook Appelazijn nemen. Dit is een goed middel om een te hoge bloedsuikerspiegel tegen te gaan.

Tip veertien: Gewoon leuk!

Het is belangrijk om het gewoon leuk te houden. Afvallen is een proces. Het is belangrijk om dit proces goed te doorlopen. Door het samen te doen wordt het wat gezelliger. Ook verhoogt dit de slagingskansen.

Tip vijftien: Een goede planning

Het is belangrijk om een goed schema te maken en een juiste balans om het vol te houden. Door jezelf voor te bereiden op wat je eet is het mogelijk om te slagen in je dieet en om daadwerkelijk kilo’s af te vallen.