Meteen naar de inhoud
Home » Afvallen » Afvallen zonder sporten of dieet » Bestaat mentaal afslanken? Het is toch lichaams gewicht?

Bestaat mentaal afslanken? Het is toch lichaams gewicht?

Mentaal afslanken begint tussen de oren

Er zijn volop mogelijkheden om af te slanken, maar over mentaal afslanken wordt weinig geschreven. Er zijn honderden diëten en duizenden middelen om af te slanken en snel gewicht te verliezen. Shakes, calorieën tellen en natuurlijk ook het niet of juist wel eten van specifieke soorten voeding… het kan allemaal.  De grote vraag is natuurlijk hoe dat komt en waarom er zoveel verschillende manieren van afvallen zijn. Werkt het ene lichaam echt zoveel anders dan het andere lichaam? Afvallen en afslanken is in de basis toch simpelweg minder eten en meer bewegen?

Het geheim is mentaal afslanken!

Het is eigenlijk niet moeilijk om te begrijpen waarom er zoveel verschillende soorten diëten zijn. De belangrijkste reden hiervan is simpelweg, omdat we niet slagen met een specifieke dieet. We slagen niet om kilo’s te verliezen, ons droomlijf te krijgen en gezond te leven. We geven op en stoppen met het dieet. Hoeveel mensen hebben wel niet meerdere diëten in de kast liggen of boeken om af te slanken? Steeds weer blijkt dat we niet opgeven met ons lichaam, maar door een gebrek aan motivatie. Dat is zonde want de strijd tegen de kilo’s wordt in het hoofd gewonnen.

Afslanken doe je inderdaad door beter en gezonder te eten en meer te gaan bewegen. De kunst is echter om dit vol te houden. Door mentaal sterk te zijn is het mogelijk om een dieet ook daadwerkelijk een maand, twee maanden of nog langer vol te houden, echt gewicht te verliezen en blijvend af te slanken. Het is dus belangrijk om je mentale kracht en focus te behouden. Wees sterk in je hoofd en begin met mentaal afslanken! Alleen dan zal een dieet ook echt succesvol zijn.

Psychologie en afvallen!

Wist je dat meer dan de helft van de Nederlanders eigenlijk te dik is? Ze hebben een te hoge BMI (body mass index). Tien procent van ons is zelfs obese met een zeer hoge BMI waarde.
Wanneer een persoon een te hoge BMI heeft wordt hij om af te vallen vaak doorverwezen naar een diëtiste en naar een dokter. Wat vaak over het hoofd gezien wordt is dat het probleem van overgewicht een stuk dieper zit. Eigenlijk zou contact met de psycholoog gezocht moeten worden.

Het grootste probleem van mensen met overgewicht is namelijk hun eetgedrag en dat zal eerst moeten veranderen. Om blijvend mentaal af te slanken moet er een verandering in het eetgedrag plaatsvinden. Daarbij is het vaak belangrijk om te kijken waardoor het verstoorde eetpatroon is ontstaan. Uit een onderzoek van de Universiteit van Maastricht bleek een paar jaar terug al dat eetgedrag bepalend is voor gewicht.
Mensen welke naast een diëtist ook een gedragstherapeut bezoeken hebben veel minder kans op een terugval na een dieet. Door zowel mentaal als lichamelijk af te vallen is het gewichtsverlies geen tijdelijke impuls, maar een complete verandering van levensstijl met blijvend resultaat.

Wil je echt succesvol afslanken en slank blijven? Mentaal afslanken!

Echt afslanken gebeurt mentaal! Het gebeurt niet door opeens iedere dag naar de sportschool te gaan. Het gebeurt door in je hoofd een knop om te zetten. Je hebt een goede motivatie nodig. Je moet je gedrag veranderen. Het verklaart ook het jojo effect wat je zoveel ziet bij veel mensen. Ze zijn trots dat ze in een korte tijd vijf tot tien kilo verloren zijn, maar omdat zij niet mentaal afslanken komen zij er daarna weer tien tot vijftien aan.
Het is belangrijk om een mindshift te maken om hiermee te slagen in het verliezen van kilo’s rondom je buik en middel. Kies niet voor een streefgewicht, maar kies voor een nieuwe leefstijl. Alleen dan is het mogelijk om blijvend slank te worden.

Mentaal afslanken, de juiste mindset

Hoe je denkt is bepalend voor hoe je jezelf gedraagt. Jouw gedrag bepaalt vervolgens hoe succesvol je afvalt en afslankt. Voordat je dus minder of anders gaat eten en meer gaat bewegen is het belangrijk om je mindset te veranderen. Dit doe je in de volgende stappen:

  • Kijk anders naar eten;
  • Bekijk het leven anders;
  • Beweeg meer en anders.

Door deze stappen zal je uiteindelijk ook anders in de spiegel kijken en mentaal klaar om je lichaam te verlossen van het overtollige gewicht en te kiezen voor een gezonde leefstijl.

Je gedrag verander je simpelweg door anders naar jezelf en het leven te kijken. Op die manier bezorg je jezelf ook een motivatie in het leven.

Afslanken begint mentaal en zit tussen je oren!

Het is belangrijk om jezelf bewust te zijn van het feit, dat succesvol en op de lange termijn afvallen en afslanken tussen de oren begint met mentaal afslanken. Kies niet alleen een streefgewicht en een nieuw dieet om af te vallen. Start met het finetunen van je hersenen.

Mentaal afslanken begint tussen de oren

Mentaal afslanken begint tussen de oren

Het nieuwe dieet!

Start dus met het veranderen van de manier waarop je over eten, bewegen en je gezondheid denkt. Door anders naar deze zaken het leven te kijken zal er een nieuwe motivatie ontstaan. Je zal veel sterker zijn om een dieet succesvol te doorlopen. De verleiding om op te geven wordt kleiner. Je geeft niet toe aan de drang om een dag over te slaan, snoep te kopen, een vette hap of de hele dag op de bank te hangen. Je begrijpt nu vast hoe belangrijk het is om een mindshift te krijgen.

Als je hierin geslaagd bent is het tijd om meer te gaan bewegen en om te starten met een dieet. Je bent er nu klaar voor om langzaam en stap voor stap meer te gaan bewegen. Het hoeft allemaal niet in een keer te gebeuren. Het is namelijk tijd om gewoon te starten. Stap voor stap zal je meer gaan bewegen en gezonder gaan leven. Het is tijd voor een nieuwe stijl van leven!
Ook zal je natuurlijk anders moeten gaan eten. Hier zit vaak het grootste knelpunt om gewicht te verliezen. Kies voor een dieet en houd je hier ook aan. Beloon jezelf wanneer je mijlpalen hebt behaald.

Natuurlijk kun je het hele proces na mentaal afslanken ook ondersteunen door de juiste vitamines te nemen. Je zal je energieker voelen. Ook een complete detox van je lichaam is slim en verstandig. Alle gifstoffen kunnen het lichaam dan verlaten en je kunt met een schone lei starten. Starten met je nieuwe leven met een nieuwe mindset.

Meer lezen op voeding-expert.nl?

Volgende artikels kunnen je misschien interesseren: